HÄR ÄR MITT LIV
PAGE 1/6
av  Rolf Ericson
Om du klickar på mitt namn kan du läsa min antavla

MITT BARNDOMSHEM, MINA FÖRÄLDRAR OCH SYSKON

Jag är född och uppväxt i Norrköping, "Sveriges Manchester" på den tiden rikets fjärde stad i storleksordning. Röken bolmade från industriernas skorstenar. Holmens Bruk, Tuppen,Yfa var några av de stora. Det var textil och pappersindustrin som gjorde Norrköping till en stor stad. Norrköpings hamn, som blev ännu större när man grävde ut Lindökanalen, gav staden en internationell prägel.
Värdefull information om Norrköping på följande länk:
Klicka här!

Vi bodde på Stockholmsvägen, men flyttade senare till Oxelbergen på öster. Som den yngste av fem syskon. föddes jag 1942 på mammas 40-årsdag. Pappa arbetade då som Chaufför hos Vedfirman Ternlund och Karlsson. Han levererade ved och kol till stadens hushåll.

Här en länk till pappas levnadshistoria.
Här till mammas levnadshistoria

I vår lilla lägenhet på Storsvängen var vi rätt så trångbodda, men vi hade även plats för farfar, de sista åren av hans liv. Han var jägare och skogvaktare anställd av Grytgöls bruk. Han var även med i bruksmusikkåren i Grytgöl. Farfar hade ofta med sig flöjten, ute i skog och mark. På 1920-talet sålde han sin gård och blev under en kort tid fabrikör i trådrageribranschen. Läs mer om det i pappas levnadshistoria.Fem syskon Ericson år 1945.

Fortsättning på Här är mitt liv.
Webbmaster: Rolf Ericson